obiceiuri cu armonie

Pasiunea pentru viaţă

             Momentele de succes, momentele înălţătoare din viaţa noastră, acele „peak moments” sunt cele care ne încarcă cu energie şi ne motiveaza atunci când simţim că nu mai putem sau când nu avem încredere în noi. Succesul a fost rezultatul muncii şi al pasiunii; munca înseamnă perseverenţă şi căutarea unei varainte mai bune a noastre iar pasiunea reprezintă combustibilul care ne reactivează de câte ori avem nevoie de un impuls.

                       Pasiunea pentru viaţă se concretizează în acceptarea provocărilor, credinţa în reuşită, gândirea pozitivă, cizelarea noastră continuă, ca şi fiinţe umane mereu în schimbare, iubirea puternică de sine, adoptarea de valori pozitive şi viziunea unui viitor frumos. Pasiunea pentru viaţă reprezintă o căutare continuă a celor mai  frumoase moduri de a trăi viaţa şi de a ne bucura de ea, reprezintă sursa noastră internă de energie. Pasiunea pentru viaţă izvorăşte din bucuriile mici, căldura unei  raze de soare, parfumul unei flori,  prospeţimea ierbii sau veselia din ochii unui copil. Pasiune pentru viaţă izvorăşte din dragostea pentru viaţa noastră şi curajul de a ne-o asuma, fără să ne victimizăm şi să ne plângem de milă. Pasiunea pentru viaţă reprezinta deschidere spre noi experienţe, dragoste de oameni şi zâmbetul întipărit pe chip. Pasiune pentru viaţă însemnă şi să ne ridicăm rapid de jos, atunci am căzut sub povara unor evenimente, să ne scuturăm de praf, să ne netezim fusta/cravata şi să pornim cu capul sus mai departe.

„Folsiţi-vă toată puterea, timpul, energia şi tot ce aveţi la îndemână pentru a concretiza ceea ce vă doriţi cu adevărat!”- Stefano Elio D’Anna

img_5371

Includ câteva exerciţii din programul de dezvoltare personală „ARTA ŞI MAGIA VIEŢII ”

pe care îl pregătesc împreună cu prietana mea  Oana Stîngă:

– Adu-ţi aminte de o situaţie în care te-ai simţit pe deplin încrezător în tine.  Încarcă-te pozitiv din acel moment!

– Fii curios, caută, descoperă ceea ce eşti şi ceea ce-ţi place!- Fă o listă ce ce ţi-ar plăcea să fii/să faci şi completeaz-o în fiecre zi, timp de o săptămână. Poate fi o listă în agendă şi notezi atunci când îţi vin idei.

– Aminteşte-ţi în fiecare zi să fii fericit şi obişnuieşte-te să zâmbeşti!

               În timpul zâmbetului se eliberează o anumită cantitate de endorfine, ceea ce favorizează apariţia stării de fericire. Zâmbetul se numără printre cele mai frecvente expresii faciale ale omului. Atunci când zâmbim, folosim între 5 şi 53 de muşchi faciali. Zâmbetul este recunoscut drept un simbol al fericirii şi al stării de bine în aproape toate culturile lumii. Zâmbetul este contagios, un zâmbet adresat cuiva atrage aproape de fiecare dată un alt zâmbet. O persoană care zâmbeşte mai des este mai plăcută de cei din jur, mai sinceră, mai atractivă şi mai sociabilă.

Să ne trăim viaţa cu toată pasiunea de care suntem în stare!

 

Psiholog: Cristina Eftimie

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s