Locuri cu armonie

La pisici – un loc pentru relaxare şi pentru a te încărca pozitv

                 Se cunosc beneficiile terapiilor asistate de animale. Animalele cele mai utilizate în cazul terapiilor cu copii si adulţi sunt caii, câinii, pisicile şi delfinii. Animalele  cele mai la îndemână sunt evident, câinii şi pisicile.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că animalele de companie îi aduc omului următoarele beneficii: mângâierea acestuia aduce cu sine relaxare caracterizată prin scăderea presiunii arteriale şi creşterea temperaturii corporale din zonele periferice, eliberarea stressului, creşterea stării de bine, scăderea anxietatii, creşterea stimei de sine şi îmbunătăţirea perceptiei propriei persoane, reducerea anxietatii şi fricii specifică celor care suferă de tulburări psihologice.

Oamenii însoţiţi de animale sunt consideraţi a fi mai prietenoşi şi se pare că şi mai implicaţi din punct de vedere social. Terapeutii care introduc animalele în terapie sunt văzuţi ca mult mai puţin formali, mai ales de către copii, care sunt în general iubitori de animale.

               Câinii sunt dresaţi să perceapă crizele de astm şi epilepsie înainte ca acestea sa aibă loc. Ei sunt foarte buni însoţitori ai nevăzătorilor şi ai persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

                 Pisicile, aceste feline atât de graţioase şi misterioase, cunoscute ca foarte  comode, şirete, mare iubitoare de libertate, longevive şi extrem de curate, sunt mai mult decât animale de companie. Ele au un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om şi pisică undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism bolnav. Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav şi, după un timp, durerea se potoleşte iar noi ne simţim mai bine.  Ele reduc stările de nelinişte, calmează, trezesc sentimente de încredere, de optimism.  Pisicile sunt recomandate celor care suferă de hipertensiune sau au trecut printr-un infarct sau accident cerebral. Se pare că stabilizează tensiunea arterială şi ar trebui ţinute cât mai des în braţe. Cea mai mare acumulare de puncte care activează memoria se afla în centrul palmei, aşa că mângâierea animalului de companie stimulează memoria. Pisicile, femele sunt benefice pentru afecţiunile sistemului nervos şi ale organelor interne, iar  motanii sunt specialişti  mai buni la capitolele legate de osteopatii. Pisicile negre abrsorb energia negativă, pisicile albe vitalizează, cele gri calmeaza iar cele roşcate ridică tonusul psihic.

pis-alib

Daca nu aveţi un animaluţ de companie dar iubiţi animalele, mai ales pisicuţele, vă recomand cu căldură o vizită la „Miau”, o cafenea plină cu pisici, flori şi cu băuturi inedite.

https://www.facebook.com/cafemiau/?fref=ts

 

img_4976

Oamenii de acolo au suflet mare, au grijă de o grămadă de pisici şi se trezesc aproape în fiecare zi cu altele, abandonate în fata porţii. Le îngrijesc, le hrănesc, le duc la veterinar şi apoi sunt date spre adopţie. Atmosfera este foarte relaxată iar pisicle sunt lipicioase şi răsfăţate. Dacă vă doriţi să adoptaţi o pisică sau doar să beneficiaţi de „terapia cu pisici”, acesta este locul potrivit.

 Psiholog: Cristina Eftimie

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s