obiceiuri cu armonie, Uncategorized

Valoarea lui MULTUMESC

 

 

Am observant cat este de greu pentru unii oameni sa multumeasca pentru ceea ce au primit. Am impresia ca exista credinta ca lucrurile li se cuvin, ca vin de la sine si ca este sub demnitatea lor sa spuna un simplu “MULTUMESC”.

M-am tot gandit la chestia asta in ultimul timp. Exista culturi in care cuvantul este folosit excesiv, de exemplu in UK, da, dar cu toate astea, parca imprima oamenilor un anumit nivel de civilizare. Sincer cred ca este totusi  bine sa il folosesti mai mult decat mai putin. Cred ca te poate duce putin cu picioarele pe pamant sa vezi ca nimeni nu este obligat sa iti ofere sau sa iti faca ceva si poti in schimb sa iti arati aprecierea si recunostinta.

Dragii mei, nu ni se cuvine nimic. Neconditionata este doar dragostea si grija unei mame pentru puiul ei si atat, restul nu este obligatoriu, nu vine de la sine, este conditionat de cum ne comportam si cum apreciem.

O prietena imi raspundea intotdeauna la “MULTUMESC” cu “SI EU ITI MULTUMESC”, cand era evident ca ea a facut ceva pentru mine si eu eram in pozitia in care sa imi exprim recunostinta. Mi s-a parut putin ciudat, dar apoi am ajuns sa citesc despre valoarea lui MULTUMESC si vibratia cuvantului.

http://fiimplinit.ro/multumesc/?fbclid=IwAR2jYfvWsv4QuWRJ3tMdRcQ19-_xLgv5VwtOtVpIY-ODIJMSTOmO65a1Efg

Conform acestui articol si trimiterilor in literatura, cel mai folositor este sa raspundem in felul acesta, cu “si eu iti multumesc”, pentru a favoriza curgerea energiei. Astfel  prin  raspunsul “cu placere” doar o primim iar prin raspunsul “nu ai pentru ce”, o respingem.

Si lasand aceasta explicatie la o parte, ma gandesc ca poate daca ne multumim mai des si suntem mai recunoscatori, devenim putin…..puuuuutiiiiin …. mai buni, constientizam ce avem de apreciat in viata noastra si ne bucuram de ce este frumos si bun. Nu sunt in masura sa dau sfaturi, este doar o reflectare si o concluzie personala.

Imi amintesc ca am citit la un moment dat o carte a lui Joe Vitale despre o tehnica de purificare mentala, spune el, prin inlantuirea urmatoarelor propozitii: IMI PARE RAU, TE ROG SA MA IERTI, TE IUBESC si ITI MULTUMESC. Chair daca nu o luam la modul “ezoteric”, cum ar spune unii, aceste propozitii exprima grija si recunostinta si daca le folosim nu pot face nicun rau, dar pot face sigur bine.

Va indemn ( si imi spun si mie) sa folositi cat mai multe cuvinte cu un sens pozitiv!

 

Asa ca eu va multumesc pentru timpul acordat si pentru faptul ca ati avut rabdare sa cititi acest articol!

Toate bune,

 

Psiholog,

Cristina Eftimie

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s