Armonie cu copiii, Locuri cu armonie

Ați auzit vreodată de clubul MIRUNA?

Ați auzit vreodată de Club MIRUNA? Eu am auzit acum câteva luni de la o prietenă cu un copil mic, dar nu am reușit să mergem până în acest weekend. Ce mi s-a spus că se întâmplă acolo este că se desfășoara activități, în general piese de teatru, pentru copii foarte mici, începând de la 2 ani. Recunosc ca am fost foarte curioasă să vad cum reușesc cei mici să stea și să aibă răbdare să urmărească o piesă de teatru la doi ani.

Clubul educațional MIRUNA are mai mulți parteneri. Unul dintre cei mai importanți parteneri este Teatrul Mititel care are o ofertă foarte variată de piese de teatru realizate pe baza poveștilor cunoscute. Club MIRUNA desfășoară și ateliere de creație adaptate vârstei copiilor.

Clubul MIRUNA poate fi găsit în București pe Strada Traian Nr. 160, lângă Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu. În weekend nu sunt alți copii pe acolo, decât cei care vin la club. Am intrat într-un hol și apoi am fost conduși într-un alt hol și o sală de grupă- ca și de grădiniță, cu jucării. Erau câțiva pitici care se jucau cu jucării, fiecare individual, în jurul cărora gravitau unul sau doi părinți. Erau destui la prima vizită, așa ca nu prea erau dornici de interacțiune cu alți pitici ca ei și preferau să stea în zona sigură, mama.

Când piesa era pe punctul de a  începe am fost conduși în sala de lângă, mai mare, cu scaune și perne și evident, o scenă mică și decor…și ce decor..

Ne pregăteam să vizionăm piesa  „Cei trei purceluși”.

Am urmărit o piesă pusă în scenă de  actrița,  Maia Grosu-Gherasim. Decorurile și o recuzita au fost foarte atent și meticulos alcătuite, căsuțe din paie, bețe, burete (cărămizi), unelte din burete, niște măști de purcei și lup, purceii și lupul realizați prin tehnica papier mache, imagini cu anotimpurile. Detaliile decorului și ale măștilor au fost surprinzător de realiste. Povestea a fost puțin modificată, lupul era de fapt artist și  în final de piesă am avut un happy end.

Sceneta a fost interactivă, am avut muzică adaptată, piticii au fost antrenați, mai ales cei care alergau nestingheriți printre elementele decorului. Unii dintre ei stăteau cuminți pe perne, alții încercau recuzita, dar toata lumea s-a distrat și s-a simțit bine. Pe lângă faptul că piticii au fost antrenați, au fost angajați în piesă si câțiva părinți, mai ales unii care erau ocupați cu butonatul telefonului 🙂 . Așa că personajele poveștii echipate cu măști au prins viață și au început să se joace cu copiii.

După scenetă a urmat un atelier de realizare a unor purceluși din cd-uri, de luat acasă. A urmat joacă din nou, cu recuzita, cu jucăriile din camera alăturată sau plecarea acasă pentru somnul de prânz pentru cei mai mici și mai somnoroși.

Recomand cu căldură activitățile clubului MIRUNA. Am fost foarte plăcut surprinsă de dedicarea, rabdarea și talentul doamnei Maia Grosu- Gherasim.  Clubul MIRUNA are multe activități și foarte variate și pe lângă doamna Maia, pe care noi am avut ocazia să o vedem, au mulți parteneri talentați și cu dragoste de copii.

Pentru cei interesați, găsiți detalii pe link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/pg/CLUB.EDUCATIONAL.MIRUNA/photos/?ref=page_internal

 

Psiholog: Cristina Eftimie

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s