Armonie cu copiii, obiceiuri cu armonie, Uncategorized

Poveşti de seară pentru fete rebele

Multe  fetiţe visează când sunt mici să fie prinţese. De ce oare? Oare nu pentru că acesta este tiparul feminin în poveştile pe care ele le aud? Este ceea ce învaţă, ceea ce li se spune.

Poate că fetiţele vor să meargă pe Marte sau vor să fie inventatori….ele trebuie să ştie că pot fi orice îşi doresc.

Interesant este un experiment realizat de o mamă şi fiică care au selectat dintr-o bibliotecă cărţile pentru copii în care fetele sunt dezavantajate… ori nu vorbesc, ori nu există un personaj feminin, ori sunt prinţese care aşteaptă să fie salvate  sau pur şi simplu personajul feminin nu acţionează…..şi aproape că nu au mai rămas cărţi pe raft…trist dar adevărat….

https://www.youtube.com/watch?v=Z1Jbd4-fPOE

Cele care au pus bazele şi au realizat „Poveşti  de seară pentru fete rebele”, Elena Favilli – antreprenoare media şi jurnalistă şi Francesca Cavallo- scriitoare şi regizor de teatru, au avut o altă viziune a fetei- femeii, activă, îndrăzneaţă, luptătoare, hotărâtă, capabilă să schimbe lumea. Astfel au adunat 100 de poveşti ale unor femei  şi fete excepţionale (şi nu numai), care au avut curaj şi care au reuşit să îşi îndeplinească cele mai nebuneşti vise.

„Aceste poveşti înlocuiesc prinţesele cu femei care au schimbat lumea”-The Huffington Post

https://www.youtube.com/watch?v=jt_QrASqYLo

Cartea a fost realizată cu ajutorul donaţiilor şi a avut un mare succes. În curând va fi disponibil şi volumul nr. 2. O prietenă, care mi-a spus despre această carte, le-a sugerat autoarelor  să o introducă şi pe Nadia Comăneci în volumul 2.

Proiectul doreşte să inspire fetiţele (şi nu numai) din întreaga lume, să creadă în ele şi să persevereze în ceea ce îşi doresc. Nimic nu este imposibil.

https://www.facebook.com/rebelgirls/?ref=br_rs

„O carte ilustrată pentru fete (dar şi pentru băieţi) care înfăţişează poveştile adevărate ale unor femei extraordinare”- La Repubblica

Sunt multe mesaje care mi-au ajuns la inimă, cum ar fi : „Ţii în palmele tale toate posibilitătile vieţii”-Fadumo Daib, „..poţi fi orice-ţi doreşti…”- Hillary R. Clinton, „Nimeni nu-mi poate spune ce pot şi ce nu pot să fac”-Amna Al Haddad. Poveştile acestor femei uimitoare demonstrează că niciodată nu este prea târziu să îţi realizezi visul iar piedicile sociale şi chiar cele fizice pot fi depăşite.

„Cartea pe care ar trebui să o aibă pe noptieră orice fată ”- Forbes

 

 

Spor la citit!

 

 

Psiholog: Cristina Eftimie

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s